Eenheid van tijd, plaats en … revolutie

Egypte zal opstaanMijn nieuwe column op de site van de Volkskrant gaat over de revolutie in Egypte als media-evenement. Het is interessant om de ontwikkelingen in dat land te beschouwen volgens de wetten van het klassieke drama, die onder meer stipuleren dat er eenheid van tijd, plaats en handeling moet zijn wil een toneelstuk het publiek aanspreken. In dat opzicht voldoen de gebeurtenissen op en rond het Tahrir-plein aan bijna al deze regels. Er is zelfs een duidelijke goed (de Google-manager die de aanzet gaf tot de opstand)-tegen-kwaad (faraoh Mubarak) gevecht dat de mensen aanspreekt.

Nu maar hopen dat wat er in Egypte gebeurt niet ontaardt in een tragedie…

One Comment

  1. Nou ja, spreek je jezelf niet een beetje tegen? In je vorige columns was er geen sprake van eenheid van plaats, immers de revolutionairen waren op grote afstanden verbonden via internet en mobiele technologie. Daarna is het niet alleen het Tahrir-plein, maar andere grote demonstraties vinden in andere steden plaats.

Comments are closed.