Journalisten zijn zuur en conservatief

Oei, gedurfde uitspraak, voor een vent die zichzelf nog steeds beschouwt als een (halve) journalist. Ik vind mezelf (natuurlijk) niet zuur en conservatief. Maar het gaat mij om al die voormalige collega’s die lopen af te geven op de nieuwe media. Telegraaf bijvoorbeeld, die de gevaren van nieuwe media ‘enorm’ noemt, of NYT, die niet tegen de cultuur van anonimiteit op het internet kan, of een uitgever die beweert dat Julian Assange de macht te stevig aanvalt.

Columnpje over geschreven in de Volkskrant, mede schatplichtig aan Maarten Reijnders die in Bright een commentaartje over hetzelfde fenomeen schreef. Collega’s, wordt wakker! Het internet gaat nooit meer weg – je kunt je maar beter aanpassen, of anders een compleet ander beroep kiezen. Azijnpisser misschien iets voor je?

One Comment

  1. Ik heb een college onderzoeksjournalistiek gevolgd bij Luuk Sengers en daaruit bleek het ook dat de pers niet zo goed met nieuwe technologie├źn omgaat. En de journalisten hadden ook nog steeds de papierenmentaliteit.

Comments are closed.